Refleksjonsnotat

Som en del av eksamensoppgaven i Digital Økonomi fikk jeg i oppgave å skrive ett refleksjonsnotat der jeg snakker litt om faget. Dette refleksjonsnotatet er helt likt det som ble levert sammen med eksamensoppgaven min.

Jeg var veldig spent på dette kurset, og leste ganske mye om det på forhånd. Jeg syns det virket utrolig spennende å skulle skrive blogg, og så frem til nye utfordringer rundt dette. Jeg har lært veldig mye av bloggen, det var litt skummelt i starten å skulle publisere fagrelatert innhold så hele verden kunne lese, men jeg ble fort vant til det og syns det er en veldig god måte å lære mer om ett tema på. Noe av det mest spennende i kurset syns jeg var å lære om forskjellige disruptive teknologier og hvordan slike innovasjoner påvirker alt rundt oss. Jeg har fått utrolig mye kunnskap som jeg ikke visste jeg kom til å få, spesielt knyttet til datainnhenting av store selskaper, hvorfor google arbeider som de gjør, og hvorfor de hele tiden ser etter å utvikle produkter som kan samle inn enda mer data om oss.

Den digitale økonomien er noe som jeg ikke har gitt altfor mye tanker til før, men etter dette kurset har jeg skjønt viktigheten av å kunne noe om dette. Nettverkseffekter, transaksjonskostnader, increasing returns og selvforsterkende vekst er noen av begrepene jeg tar med meg videre i studieløpet mitt, og som jeg anser som svært viktige. Det har også vært både gøy og skremmende å lære om regjeringer som samler inn enorme mengder data om befolkingen sin, for eksempel Kina. Hvordan Kina bruker disse dataen syns jeg også er interessant å lære om, spesielt i forhold til «forebygging» av kriminalitet ved hjelp av kunstig intelligens.

One thought on “Refleksjonsnotat

  1. Så gøy å lese at du synes bloggen har gitt deg mye igjen faglig! Det virker som du har lært mye og masse nyttig du kan ta med deg videre.

    Masse lykke til i neste del av faget 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *