Hvordan jeg arbeider digitalt

I dette innlegget skal jeg snakke litt om hvordan jeg arbeider digitalt, hvilke plattformer jeg bruker mest, hvorfor jeg blogger og hvordan jeg arbeider når jeg skal skrive ett nytt blogginnlegg.

Gjennom de siste ukene med jevnlig posting på bloggen har jeg funnet en arbeidsmetode som fungerer veldig godt for meg. Jeg lager alltid ett word dokument der jeg jobber med en slags kladd til blogginnlegg. Her jobber jeg mye med oppsett, under/overskrifter og ikke minst kildebelegging. Når man skal skrive innlegg om tekniske ting, som feks kunstig intellgiens er det viktig å ha gode kilder, og ofte flere kilder om samme temaet for å være sikker på at det man skriver er riktig. Jeg har gjennom disse ukene med blogging blitt veldig bevist på hva slags arbeidsmetoder som fungerer godt for meg. Jeg syns også det har vært veldig gøy å bli godt kjent med blogg-sjangeren, fordi jeg ikke har jobbet noe med slike tekster før. Noen av oppgavene vi har fått av foreleserne våre har vært svært utfordrende men alikevel gøy å gjennomføre.

Digital profil

I dagens digitaliseringssamfunn er det vanskelig å komme utenom det man kaller en «digital profil». Dette betyr ganske enkelt hvordan du fremstår som person på internett og sosiale medier. Å ha en god digital profil gjennom de mest populære sosiale medier som for eksempel Facebook og LinkedIn er svært viktig, særlig for studenter som er på jakt etter en relevant jobb. Det er her arbeidsgiveren først blir kjent med oss som person, og da er det viktig å være bevist på hvordan man «tar seg ut».

Siden jeg begynte med emnet «Digital Markedsføring» har jeg blitt veldig mye mer bevist på hvordan jeg oppfører meg på sosiale medier, hva jeg deler, klikker liker på og hva jeg legger ut. Det har for eksempel blitt mye viktigere for meg å dobbeltsjekke en artikkel og se at kildene som er oppgitt er til å stole på før jeg deler den på LinkedIn. Jeg mener også at absolutt alle som er i jobb eller skal ut i jobb burde ha en god og oversiktlig LinkedIn profil. Man ligger flere steg bak andre jobbsøkere om arbeidsgiver ikke finner deg på plattformen, og isteden finner Facebook profilen din, som du ikke har lest igjennom på flere år.

Hvordan ser din LinkedIn profil ut?

Be the first to reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *